Shoppa på loppis i Köpenhamn

Shopping i Köpenhamn

Gillar du shopping så gillar du Köpenhamn. Gå loss bland exklusiva modemärken och dansk design eller fynda second hand bland det stora utbudet av loppmarknader.

Köpenhamn är Öresundsregionens största handelsplats med ett ständigt ökande antal butiker. Design och kläder är det man främst tänker på när det gäller shopping i Danmark. I Köpehamn har alla de stora danska märkena egna butiker, liksom alla de stora internationella märkena.

Ströget

Längs Ströget finns hundratals butiker med allt från lyxiga kläder till souvenirer. Magasin du Nord på Kongens Nytorv är ett av de mest populära varuhusen och säljer herr, dam och barnkläder, inredning, skönhetsprodukter, delikatesser och mycket mer.

Inredningsbutiken Illums Bolighus

Illum är ett annat stort varuhus med mode, sport och mat. Illum har också ett stort design- och inredningsvaruhus mitt på Ströget, Illums bolighus. Det danska designmärket Bodum har en jättebutik med allt för köket.

Kaféliv, Köpenhamn

Kaféliv i Köpenhamn.
Foto: Henrik Stenberg

De gamla arbetarkvarteren i Vesterbro har blivit ett av de hippaste områdena i Köpenhamn. Där har många unga och nytänkande designers samlats och öppnat butiker och ateljéer. Ydre Istedgade och Vesterbrogade har många butiker.

Loppisar och second hand

Köpenhamnarna älskar vintage och second hand. Det finns massor av second hand-butiker i stan och när vädret tillåter öppnar loppmarknaderna på gator och torg. Där är det fyndläge på allt från kläder och gamla bruksföremål till antikviteter och smycken.

Den mest populära loppisen ligger på Gammel strand i centrum. Andra populära marknader finns vid Nørrebrogade, Frederiksbergs Rådhus och Israels Plads.

Flera shoppingcenter

I Ørestad strax söder om Köpenhamn ligger det stora köpcentrat Fields med 150 butiker i två plan. Amager center är ett shoppingcenter med ett 70-tal butiker som säljer allt från kläder och skor till mat och grönsaker.

Köpcentret Fisketorvet Fisketorvet är Köpenhamns gamla fiskemarknad, som har byggts om till en galleria med över 100 butiker och flera kaféer och restauranger.

Torvehallerne, Köpenhamn

Torvehallerne.
Foto: Mikkel Heriba

Mat och delikatesser i Torvehallerne

Många av Köpenhamns bästa mat- och delikatessbutiker finns i Torvehallerne på Israels plads, ett stenkast från Nørreport station.

I denna stora saluhall, inrymd i två glasbyggnader, hittar du över 80 små butiker med danska delikatesser, lokala grönsaker, färsk fisk, nybakat bröd, kött och specialiteter från världens alla hörn. Där finns även caféer och restauranger.

Öppettider

Butikerna i Danmark har inte lika generösa öppettider som vi är vana vid i Sverige. Vanligtvis har butikerna öppet till kl 17.30 måndag-torsdag, på fredagar ofta till kl 18 eller 19. På lördagar stänger en del butiker i Köpenhamn kl 14, men många har öppet till kl 16 eller kl 17. På söndagar är det i regel stängt, men det finns många undantag.

De stora varuhusen, som Magasin du Nord i Köpenhamn, har i regel öppet längre än de mindre butikerna. Många stora varuhus och butiker har också söndagsöppet någon/några söndagar i månaden så det är en god idé att kolla upp vad som gäller.


Upp Upp

Copyright © Danmarkguiden 2023
Om Danmarkguiden